Sitemap | Zoeken | Contact |
Albino Luciani > Proces tot Zaligverklaring


Begin proces tot Zaligverklaring

Donderdag 27 november 2003

 

BRUSSEL (KerkNet) - Op zondag 23 november waren zo'n 2000 mensen aanwezig in de Sint-Martinuskathedraal van het Noord-Italiaanse Belluno. De plechtigheid werd voorgegaan door de bisschop van Belluno, Mgr. Vincenzo Savio, en kardinaal José Saraiva Martins, de prefect van de Congregatie voor de Heiligverklaringen. De 2 uur durende gebedsdienst belichtte de figuur van 'Papa Luciani' en de motivatie om hem tot de eer ter altaren te verheffen.

 

“De Zaligverkalring zelf is nog niet voor morgen maar het begin is gemaakt”, schrijft Johan Goossens, die zondag aanwezig was op de plechtigheid. Albino Luciani volgde in augustus 1978 paus Paulus VI op als hoofd van de katholieke kerk. Nauwelijks 33 dagen later overleed hij aan de gevolgen van een hartaanval. Hij was 65 en één van de kortst levende pausen uit de geschiedenis van de rooms-katholieke kerk.

 

Johan Goossens is de webmaster van de website: www.albino-luciani.com. Een erg informatieve website over paus Johannes Paulus I, met ook heel wat informatie over deze paus in het Nederlands. Daaronder ook beeldfragmenten met 'Papa Luciani' en een overzicht met links naar andere websites.